Buenos Aires, 25. studenog 2019.

Izbori za Predsjednika Republike Hrvatske - objava biračima

Vlada Republike Hrvatske donijela je 14. studenog 2019. godine Odluku o raspisivanju izbora za predsjednika Republike Hrvatske, i za dan održavanja izbora određena je nedjelja 22. prosinca 2019. godine.

Birači koji imaju prebivalište u Hrvatskoj, a na dan izbora će se  zateći na našem konzularnom području (Argentina, Urugvaj, Paragvaj), dužni su podnijeti zahtjev za prethodnu registraciju putem Veleposlanstva Republike Hrvatske u Buenos Airesu.

Birači koji nemaju prebivalište u Republici Hrvatskoj, a žele glasovati u Veleposlanstvu RH u Buenos Airesu, trebaju podnijeti zahtjev za aktivnu registraciju putem Veleposlanstva Republike Hrvatske u Buenos Airesu. Aktivnu registraciju ne trebaju učiniti građani kojima je već izdana ili su podnijeli zahtjev za e – osobnom iskaznicom gdje stoji podatak o prebivalištu izvan Republike Hrvatske.

S obzirom na mogućnost održavanja drugog kruga glasovanja, pozivaju se birači da se prilikom podnošenja zahtjeva za aktivnu i prethodnu registraciju izjasne i za drugi krug glasovanja.

Zahtjev za aktivnu ili prethodnu registraciju birača podnosi se, uz predočenje osobne isprave, putem Veleposlanstva Republike Hrvatske u Buenos Aires, osobno ili putem fax-a: 4777 9159 ili putem e-mail-a: croemb.ar@mvep.hr

Rok za aktivnu i prethodnu registraciju je srijeda 11. prosinca 2019. godine do 12:00 sati.

 

Obrazac za aktivnu i prethodnu registraciju