Buenos Aires, 01. listopada 2017.

SUSRET HRVATSKE DIJASPORE U JUŽNOJ AMERICI OD 27. DO 29. LISTOPADA 2017. GODINE

Čast nam je pozvati vas na SUSRET HRVATSKE DIJASPORE U JUŽNOJ AMERICI 2017.  koji će se održati od 27. do 29. listopada 2017.godine u gradu Santiago de Chileu.

Ideja za približavanjem i okupljanjem hrvatskih zajednica i njihovih potomaka raspršenih po Čileu, Boliviji, Ekvadoru i Peruu potekla je krajem veljače 2015.godine inicijativom Veleposlanstva Republike Hrvatske u Santiago de Chileu i hrvatske zajednice i njihovi predstavnici prihvatili su je s entuzijazmom. Zahvaljujući zajedničkom naporu ostvarila su se dva godišnja susreta – u Limi (Peru) i Santa Cruz de la Sierri (Bolivija) gdje su se priključile druge zajednice iz Argentine, Kolumbije i Paragvaja.  

Potvrđujući ovo vrijedno iskustvo, ovom prilikom računamo s prisutnošću gđe Zdravke Bušić, državne tajnice Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske.

S vašom pomoći i sudjelovanjem, željeli bismo da ovaj susret hrvatske dijaspore u Južnoj Americi bude nastavak predhodnih, te očekujemo veliki broj sudionika kako je dogovoreno na zadnjem susretu u Santa Cruz de la Sierri u Boliviji u travnju 2016. godine.

Potičemo proces približavanja i povezivanja hrvatskih zajednica na ovome kontinentu s ciljem stvaranja mreže suradnje koja će utjecati na postizanje bolje povezanosti s matičnom zemljom, osnaživanje naših korijena, našeg jezika i naših tradicija preko pjesme, glazbe i folklora, kao i stvaranje linije za povećanje trgovačkih odnosa među našim zemljama i sa Hrvatskom.

Ljubazno vas molimo da potvrdite svoje sudjelovanje na e-mail:

diasporacroata2017@estadiocroata.cl

Veselimo se susretu s hrvatskim iseljeništvom Južne Amerike u Čileu!

Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Buenos Airesu