Buenos Aires, 30. svibnja 2017.

Gostovanje Zagrebačke filharmonije u Argentini, 22.-27. lipnja 2017.g.

Veleposlanstvo Republike Hrvatske ima čast i zadovoljstvo najaviti gostovanje Zagrebačke filharmonije u Argentini u razdoblju od 22.-27. lipnja 2017. godine.
Radi se o prvom nastupu Zagrebačke filharmonije u Argentini koji je utoliko više značajniji jer ćemo njime i obilježiti Dan državnosti Republike Hrvatske te 25 godina od uspostave diplomatskih odnosa između Republike Hrvatske i Argentine.
Orkestar će održati tri koncerta u tri argentinska grada: Buenos Airesu, Tucumanu i Rosariju. Turneja će započeti u glavnom gradu Argentine – Buenos Airesu, koncertom u Kulturnom centru Usina del Arte, a nastavit će se u kazalištu San Martin u Tucumanu, a završni koncert bit će održan u kazalištu El Círculo u gradu Rosario.
Pod dirigentskom palicom Alexandera Rudina, orkestar će izvesti djela Josepha Haydna i Wolfganga Amadeusa Mozarta, te djelo Idila hrvatskog skladatelja Blagoja Berse.
Ovom prilikom želimo uputiti zahvalu čelnim ljudima grada Zagreba i Zagrebačke filharmonije, Konzulatu Republike Hrvatske u Tucumanu te svim lokalnim organizatorima bez kojih ne bi bilo moguće ostvariti ovaj iznimni projekt promidžbe hrvatske kulture i grada Zagreba u Argentini.
Kao dodatak prilažemo flyer s popratnim informacijama o turneji, s poveznicama na web stranice kulturnih centara na kojima je moguće dobiti informacije o ulaznicama, uz napomenu da je ulaz na koncert u Buenos Airesu besplatan (karte se podižu na blagajni koncerta 2 sata prije nastupa).
Veselimo se vašem dolasku!!

 

Copyright (c) 1997.- 2018. Ministarstvo vanjskih i europskih poslova RH Sva prava pridržana