Zagreb, 02. lipnja 2020.

Obavijest o upisu mlađih naraštaja Hrvata izvan Republike Hrvatske na preddiplomske sveučilišne studije Fakulteta hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu u akademskoj godini 2020./2021.

Posebna upisna kvota za Hrvate izvan Republike Hrvatske odnosi se i na pripadnike hrvatske iseljeničke zajednice u prekomorskim i europskim državama i njihove potomke. 

Prava na školarinu, smještaj i prehranu studenata Hrvata izvan Republike Hrvatske izjednačavaju se s pravima studenata iz Republike Hrvatske.

Svrha je osiguravanja posebne upisne kvote poticanje povratka Hrvata i hrvatskih potomaka u Hrvatsku, a u slučaju hrvatskih autohtonih zajednica u dijaspori jačanje njihovih veza s Domovinom i očuvanje identiteta njihovih pripadnika.

Fakultet hrvatskih studija utvrdio je upisnu kvotu od ukupno 53 mjesta na svojih sedam studija i elemente vrjednovanja za upis pristupnika u akademskoj godini 2020./2021.

Više informacija možete pronaći na španjolskom jeziku u brošuri koja se nalazi u privitku ili na https://www.hrstud.unizg.hr/hrvati_izvan_rh  

 

Copyright (c) 1997.- 2021. Ministarstvo vanjskih i europskih poslova RH Sva prava pridržana